Zingend tot jezelf komen

 

 

Wil je meer tevoorschijn komen en jouw stem laten horen? Meer ruimte en vrijheid voelen in je leven? Je minder inhouden en aanpassen?
Zing wat er in je leeft, maak bevrijdende klanken, zing je vrij!

 

‘Zingend tot jezelf komen’ is een serie stembevrijding waarbij het accent ligt op stemexpressie.
We oefenen in een besloten groep met het laten horen (en dus zien) van onszelf.
Stap voor stap. Of stapje voor stapje.
We bewegen door de thema’s van de Latifa: ik aanvaard, ik verlang, ik hoop, ik vertrouw, ik laat los, ik heb lief en ik wíl. 

 

We brengen onze aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. “

We brengen de aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. Niemand kan jouw lied beter zingen dan jijzelf.
Het werkt bevrijdend om van binnenuit je stem te laten horen. Jouw stemgeluid. Jouw zielsklanken. Tonen wie jij ten diepste bent.
Zo werkt je stem als een geweldig instrument om meer in contact met jezelf te komen en met de wonderlijke wereld om je heen.

 

Tijdens deze avonden kom je via lichaamsoefeningen, stembevrijding en stilte meer en meer tot jezelf:

  • Je komt in je lichaam door lichaamsbewustzijnsoefeningen en ontspanningsoefeningen.
  • We doen stembevrijdende oefeningen, maken vrije klankimprovisaties, zingen mantra’s en andere bezielde liederen. We zingen, vertellen en luisteren. Ontdek wat in je leeft en wat jouw eigen geluid is op dit moment.
  • En we zoeken de stilte… In de stilte hoor je het fluisteren van je innerlijke stem.

De serie start met een open lesavond. Daarna gaan we met een vaste besloten groep op pad, zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.

 

Woensdagavond 1x per 2 weken in Oudorp

Locatie: De Wijkplaats, Herenweg 14, 1829 AG in Oudorp
Tijd: 19:45 – 21:45 uur  
Serie 2019: 11 + 25 september, 9 + 23 oktober, 6 + 20 november, 4 + 18 december 
Serie 2020: 29 januari, 12 + 26 februari, 11 + 25 maart, 8 + 22 april en 6 mei 

* Er is een open lesavond op woensdag 11 september + 29 januari *

Tarieven

€ 15,- voor de open lesavond op 11 september 2019 of 29 januari 2020
€ 120,- voor de gehele serie van 8 bijeenkomsten

Combinatie korting: bij gelijktijdig volgen van de serie ‘Zingend tot jezelf komen’ en ‘Klinkend ontwaken’ betaal je in totaal € 200,- voor alle 16 lessen.

Aanmelden

Vooraf aanmelden via mail info@ingeberkhout.nl of telefoon 06-23886676.
Bij aanmelding ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden.

De lessen zijn voor iedereen – met of zonder zangervaring – toegankelijk. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Dit zijn besloten groepen zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.


Uit ‘Het lied van Het‘ van Jan Kortie:

Wij zijn als snaren in een groot kosmisch snareninstrument. Snaren die gespannen zijn tussen hemel en aarde. Ik ben een andere snaar dan jij. Mijn taak is het om de best gestemde snaar te zijn die ik kan zijn. Om daarin mijn volle potentieel te leven. Ik sta daarin op mezelf, en jij ook. Dat moet ook, snaren die in elkaar verstrengeld raken kunnen niet meer vrij trillen. Symbiose is dodelijk voor muziek. Maar als ik op mezelf durf te staan kan ik deel worden van de grote kosmische symfonie. En, wie weet, jou ontmoeten. Dan zullen we elkaar aanvullen in een oprechte meerstemmigheid, samen in trilling zijn en elkaars trilling versterken, zonder dat één van ons zich erover hoeft te bekommeren of het wel samen klinkt. Hoe mooi kan het zijn om dat te horen: mensen met hun eigen trilling, met hun eigen klank, hun eigen energie. En hoe vervullend kan dan de samenklank worden: een zinderende ontmoeting, alle muren afgebroken.”