Zingend tot jezelf komen

Wil je meer tevoorschijn komen en jouw stem laten horen? Meer ruimte en vrijheid voelen in je leven? Je minder inhouden en aanpassen?
Zing wat er in je leeft, maak bevrijdende klanken, zing je vrij!

‘Zingend tot jezelf komen’ is een serie stembevrijding waarbij het accent ligt op stemexpressie.
We oefenen in een besloten groep met het laten horen (en dus zien) van onszelf.
Stap voor stap. Of stapje voor stapje.
We bewegen door de thema’s van de Latifa: ik aanvaard, ik verlang, ik hoop, ik vertrouw, ik laat los, ik heb lief en ik wíl. 

We brengen onze aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. “

We brengen de aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. Niemand kan jouw lied beter zingen dan jijzelf.
Het werkt bevrijdend om van binnenuit je stem te laten horen. Jouw stemgeluid. Jouw zielsklanken. Tonen wie jij ten diepste bent.
Zo werkt je stem als een geweldig instrument om meer in contact met jezelf te komen en met de wonderlijke wereld om je heen.

Tijdens deze avonden kom je via lichaamsoefeningen, stembevrijding en stilte meer en meer tot jezelf:

  • Je komt in je lichaam door lichaamsbewustzijnsoefeningen en ontspanningsoefeningen.
  • We doen stembevrijdende oefeningen, maken vrije klankimprovisaties, zingen mantra’s en andere bezielde liederen. We zingen, vertellen en luisteren. Ontdek wat in je leeft en wat jouw eigen geluid is op dit moment.
  • En we zoeken de stilte… In de stilte hoor je het fluisteren van je innerlijke stem.

De serie start met een open lesavond. Daarna gaan we met een vaste besloten groep op pad, zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.

Woensdagavond 1x per 2 weken in Oudorp

Locatie: De Wijkplaats, Herenweg 14, 1829 AG in Oudorp
Tijd: 19:45 – 21:45 uur  
Data:2 + 16 + 30 september, 14 oktober en 4 november
Wie:We zijn met een besloten groepje deelnemers onderweg

.

Interesse?

Er staan op dit moment geen nieuwe data gepland. Heb je interesse? Stuur me dan een mailtje. Bij voldoende animo start ik een nieuwe serie. 

 

Aanmelden

Vooraf aanmelden via mail info@ingeberkhout.nl of telefoon 06-23886676.
Bij aanmelding ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden.

De lessen zijn voor iedereen – met of zonder zangervaring – toegankelijk. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Dit zijn besloten groepen zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.

 

Coronamaatregelen

We maken gebruik van de grote ipv kleine zaal in De Wijkplaats. Deze zaal is hoog en zal vóór, tijdens en ná het zingen extra geventileerd worden. 

We zullen 1,5 tot 3 meter afstand tot elkaar houden. Voorafgaand aan de ochtend zal ik een mail sturen met alle praktische informatie hieromtrent op een rijtje. Tevens doe ik dan een gezondheidscheck. 

We volgen de algemene richtlijnen op: geen handen schudden, niet knuffelen, regelmatig handen wassen, in de elleboog hoesten of niezen.

Neem een eigen flesje drinken mee.  

Bij corona-gerelateerde gezondheidsklachten wordt je verzocht niet te komen en tijdig telefonisch te annuleren. 

 


Uit ‘Het lied van Het‘ van Jan Kortie:

Wij zijn als snaren in een groot kosmisch snareninstrument. Snaren die gespannen zijn tussen hemel en aarde. Ik ben een andere snaar dan jij. Mijn taak is het om de best gestemde snaar te zijn die ik kan zijn. Om daarin mijn volle potentieel te leven. Ik sta daarin op mezelf, en jij ook. Dat moet ook, snaren die in elkaar verstrengeld raken kunnen niet meer vrij trillen. Symbiose is dodelijk voor muziek. Maar als ik op mezelf durf te staan kan ik deel worden van de grote kosmische symfonie. En, wie weet, jou ontmoeten. Dan zullen we elkaar aanvullen in een oprechte meerstemmigheid, samen in trilling zijn en elkaars trilling versterken, zonder dat één van ons zich erover hoeft te bekommeren of het wel samen klinkt. Hoe mooi kan het zijn om dat te horen: mensen met hun eigen trilling, met hun eigen klank, hun eigen energie. En hoe vervullend kan dan de samenklank worden: een zinderende ontmoeting, alle muren afgebroken.”


`

Dank voor wie je bent Inge. Integer, respectvol, rustig, bescheiden en vol liefde, zo kom je over op mij.

Petra B.

Met de zorgvuldige en liefdevolle begeleiding van Inge heb ik verschillende keren heerlijke klankreizen gemaakt die me keer op keer lieten thuiskomen in wie ik in wezen ben.

Beatrijs

Wat een mooie reis was deze cursus. Ik ben de reis alleen gestart, maar heb het niet zonder de anderen kunnen doen. Voor een aantal oefeningen mocht ik uit mijn comfortzone stappen en dat was het meer dan waard. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en heb daar klanken aan gegeven. In deze cursus heb ik ontdekt wat een bepaald gevoel – dat ik al jaren met me meedraag – eigenlijk inhield. Mezelf niet kleiner maken, maar meer laten horen en dus ook laten zien. Wat een cadeau om te ontvangen.

Inge dank je wel. Je zorgde voor een goede en open sfeer en liet aldoor weten dat alles goed was. Klein of groot, alles mocht er zijn.

De naam ‘Zingend tot jezelf komen’ klopt helemaal en ik raad het iedereen aan!

Karen

Ik heb ontdekt dat er geen raar geluid bestaat. Alles is puur expressie en daar kan ik enorm van genieten.

Louwra

In een hele fijne en veilige sfeer/ groep een reis maken met jezelf. Ruimte voor verdieping en groei op een speelse zingende manier. Ik werd er blij van en kreeg er elke keer weer energie van. Top!

Nadine