Zing je eigen naam – bekrachtig jezelf!

Een persoonlijk verhaal 

Hallo. Ik ben Inge. Inge Berkhout, op goede grond gebouwd. Zo zeiden wij dat vroeger thuis. Ik kom uit een tuindersfamilie, van de stevige kleigrond ūüėȬ†

Ik herinner mij nog goed dat ik op een dag thuiskwam van de kleuterschool en aan mijn moeder vroeg waarom zij mij in hemelsnaam Inge hadden genoemd. Er waren veel Inge’s in het dorp. Ik vond het een stomme naam! Liever wilde ik Yvonne heten, dat was zo’n mooie sierlijke naam…

Kinderen riepen altijd ‘Inge wil je een liedje voor mij zingen?’. Steevast ontplofte ik als ze dit riepen. Dat vonden zij natuurlijk geweldig, bingo! In de puberteit werd het ‘Inge met haar kleine dingen’. Hmpf, ook niet tof!

Je begrijpt, ik heb lange tijd moeite gehad met mijn naam. 

Dat veranderde toen ik de Opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie volgde. Het zingen van je eigen naam is een geliefde stembevrijdingsoefening. Ik heb alle negatieve lading van mijn naam af gezongen. Sterker nog: ik ben mijn naam zelfs gaan waarderen. Ik leerde dat iedere letter van mijn naam ertoe doet en betekenis heeft. Ik ervaar hoe mijn naam ten diepste verbonden is met mijn ziel. Met wie ik in essentie ben ‚ú®

Inmiddels weet ik dat er velen met mij zijn…¬†

O wat zit er veel lading op onze naam. Wat is het spannend en tegelijkertijd verrukkelijk en bekrachtigend om onze naam te zingen!! Om onszelf te laten horen en zien. Enerzijds willen we graag gehoord en gezien worden. Anderzijds vinden we het spannend om onszelf te laten horen en zien.

Tijdens mijn workshops en sessies brengt het zingen van de eigen naam vaak veel teweeg en roept het van alles op. We oefenen hiermee in kleine voorzichtige stapjes. Regelmatig heb ik gedacht: daar wil ik meer mee doen. Hier zit veel oud zeer om te verwerken. Hier zit veel innerlijke kracht om te bevrijden en schoonheid om tevoorschijn te toveren. En nu is het zover, de workshop: Zing je eigen naam – bekrachtig jezelf!

 .

Opzet inhoud

 • 3x een workshop op zaterdagmiddag (je kunt ook 1 of 2 losse middagen meedoen).
 • Je naam, je essentie.
 • Zelfonderzoek (inquiry) omtrent jouw naam/ namen.
 • Bijnamen, zinnetjes en koosnaampjes.
 • De zielsklanken van jouw naam.
 • Je eigen naam zingen.
 • Jezelf laten horen en zien. Tevoorschijn komen… hier ben ik!
 • Een heerlijk klankbad ontvangen.
 • Toegezongen en bevestigd worden.¬†
 • Elkaar horen en zien. Luisteren, aanmoedigen, Er Zijn.
 • Stembevrijding¬†pur sang¬†in klein groepsverband.
 • Zowel voor mannen als vrouwen.
 • In het Alkmaarse Badhuis ‚Äď geweldige akoestiek !!
 • Bij mooi weer pauze in het aangrenzende park Kwerenbolwerk.

.

Zing je eigen naam – bekrachtig jezelf!”

.

Praktische gegevens 

Waar:

Alkmaarse Badhuis, Kwerenpad 11, 1811 DB in Alkmaar

Data:

Zaterdag 2 juli, 30 juli en 27 augustus 2022

Tijd:

van 13.30 tot 17.00 uur

Prijs:

‚ā¨ 37,50 per keer

Aantal:

6 tot 8 deelnemers

.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is nodig. Dit kan via mail info@ingeberkhout.nl of telefoon 06-23886676.
Bij aanmelding ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden.

Indien een workshop(serie) moet worden afgelast wegens te weinig animo en/of de dan geldende coronamaatregelen, zal het betaalde bedrag worden teruggeboekt of in overleg met jou worden doorgeschoven naar nieuwe datum(s).

.

Delf mijn gezicht op

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie mij ontmaskert, zal mij vinden.
Ik heb gezichten, meer dan twee,
ogen die tasten in den blinde,
harten aan angst voor angst ten prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd, wordt gevonden
en zal zichzelf opnieuw verstaan,
en leven, bloot en onomwonden,
aan niets en niemand meer ten prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi. “

~ Huub Oosterhuis ~ 

Gezongen door Trijntje Oosterhuis klik hier 

.