HOOGGEVOELIGHEID

 

Leergroep voor Hoog Sensitieve Personen (HSP) 

Wanneer je hoog sensitief bent, dan voel je je vaak anders dan anderen. Je lijkt wel meer te voelen, eerder moe te zijn, maar ook intens te kunnen genieten. Je kunt heel goed stilstaan bij diepe levensvragen, maar ook veel piekeren en moeilijk tot besluiten komen. Wat een ander zo makkelijk doet, daar kun jij als een berg tegenop zien. In groepen kun je je onzeker voelen en overspoeld raken door alle indrukken. Met één persoon kun je een prachtig diepgaand gesprek voeren en bruisen van de energie. Herkenbaar?

inge-alias-loesje met rand eromheenHoogbegaafdheid wordt in onze samenleving als een positieve eigenschap beschouwd. Hoog sensitiviteit echter wordt vaak   – juíst door degene die hoog sensitief is – als een handicap gezien. In deze leergroep zal je helder worden dat je dat beeld kunt veranderen. Wij willen je graag uitnodigen de positieve kant van HSP te ervaren en je de ruimte geven om te genieten van jouw verfijnde zenuwstelsel, op een voor jou eigen wijze.

Je gaat in een kleine leergroep aan de slag met begeleiding van mij (Inge) en een psycholoog (Joy). Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je met fysieke oefeningen goed in contact komt met jouw lichaam. Meditatieve oefeningen brengen je in contact met de ruimte, stilte en jouw bewuste aanwezigheid in het hier-en-nu. Communicatieve oefeningen bieden je de kans om makkelijker te leren omgaan met jouw hooggevoeligheid in contact met anderen. We staan stil bij hoe je kijkt en hoe je gedachten zo om kunt buigen dat je meer kunt leven vanuit acceptatie en koestering van jouw hoog sensitief zijn. Door te oefenen in een groep en verhalen met elkaar te delen, kunnen andere HSP’ers een inspiratiebron en ondersteuning voor je zijn. Op deze wijze kun je nieuwe manieren ontdekken om vanuit sensitiviteit in je leven te bewegen.

Ontdek nieuwe manieren om vanuit sensitiviteit in je leven te bewegen.

Uitgangspunt is: aandacht geven aan jouw hoog sensitiviteit vanuit zelf gekozen leervragen. Waar we ons op richten: erkennen van jouw manier van zijn en inzetten van hoog sensitiviteit als kwaliteit in je leven. Kern waar het om draait: grond onder je voeten voelen en van daaruit voelen wat er te voelen valt. Al die gevoelens zijn een schat aan informatie en je leert hoe je die informatie kunt gebruiken. Ook ga je na hoe je deze fijngevoelige schat zo goed mogelijk kunt verzorgen, zodat ze je minder in de weg zit en jou juist gaat ondersteunen.

Een test voor hoog sensitiviteit vind je hier.

 

Opzet:
We starten met een introductiebijeenkomst van 2½ uur. Na afloop daarvan kun je definitief beslissen of je meedoet.
Vervolgens zijn er 6 bijeenkomsten van 2½ uur. Deze vinden 1 keer per 2 weken plaats.
Heb je interesse? Laat het ons weten en geef aan op welke dagen en/of avonden je beschikbaar bent.
Bij voldoende geïnteresseerden organiseren wij ook in 2017 weer nieuwe leergroepen.
Prijs: introductie € 15,- / blok van 6 bijeenkomsten € 190,-
Groepsgrootte: 6 – 10 personen
Locatie bijeenkomsten:

wakker-logo-email (1)Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

www.wakkerbewustzijn.nl 

 

Informatie en aanmelden kan rechtstreeks bij ons via mail of telefoon:

 

Inge Berkhout, oefentherapeut Cesar, stembevrijder en HSP-trainer

www.ingeberkhout.nl   info@ingeberkhout.nl   06-23886676

 

Joy Boelens, psycholoog, supervisor en coach

www.joyboelens.nl   info@joyboelens.nl   06-20549438

Orchidee