Meer over mij

Mijn achtergrond is oefentherapie Cesar, arbo & verzuim. Ik heb 12½ jaar een eigen bedrijf gehad als bedrijfsoefentherapeut. Ik gaf training en advies over gezonde werkhoudingen & bewegingstechnieken. Samen met werkgevers en arbodiensten heb ik veel werkplekken arbo-technisch, ergonomisch en organisatorisch helpen verbeteren.

In die periode verdiepte ik mij in shiatsu massage, chi kung, energetisch lichaamswerk, rebirthingtherapie, familie-opstellingen en Biodanza.

Een onvervulde kinderwens bracht in 2012 een wending in mijn leven. Ik moest stilstaan, mijn aandacht naar binnen brengen, rouwen. Tuinieren bracht mij toen rust en stembevrijding was een grote steun voor mij. Het bood me een plek waarin alle emoties er ‘gewoon’ mochten zijn. Ik mocht tevoorschijn komen met alles wat er in mij leefde. Ik hoefde het leven niet meer in m’n uppie te verstouwen. Wat een zegen, wat een bevrijding!

In die tijd werd mij ook duidelijk wat het betekent om hooggevoelig te zijn. Samen met een psycholoog ontwikkelde ik een training (leergroep) voor Hoog Sensitieve Personen (HSP). Een leerzaam traject en een feest van herkenning.

Van 2015 t/m 2017 volgde ik de opleiding tot Stembevrijder ® bij Jan Kortie, Sarah Jens en Chantal Goossens in Amsterdam, genaamd Ode an die Freude. Een diepgaande transformerende opleiding. Daarin staat het zielsverlangen van de mens centraal en komt deze naar buiten via de vrije stem.
Tijdens en na deze opleiding mocht ik werken en leren bij Jan-Hendrik Veenkamp, Stembevrijder in Haarlem. Een intensieve en leerrijke ervaring.

Sinds 2017 werk ik als Stembevrijder vanuit mijn eigen praktijk Inge Berkhout Stembevrijding ~ Volg jouw beweging. Ik ben weer gepassioneerd aan het werk en vind het een voorrecht om dit heilzame stemwerk te mogen doen. De zeggingskracht van de vrije stem is zo enorm en de werking is zo diepgaand! Dit is echt het werk waar mijn ziel van gaat zingen.

In deze periode komen soul voice, piano improvisatie, ecstatic dance, 5 ritmes dansmeditatie, tantra, libidodans en Zijnsgeoriënteerde meditatie op mijn pad. Allemaal vormen waarbij ik kan ervaren wie ik van nature ben, kan voelen wat er in mij leeft en deze authentieke levensenergie vrij naar buiten kan laten stromen. Om meer en meer te worden wie ik in wezen al ben.

In 2023 ben ik gestart met stoelmassage in bedrijven. Dit vormt een prettige basis naast mijn praktijk voor stembevrijding. De massage brengt mijn beweging nog meer naar binnen toe, in verbinding met mijn lichaam. Rebalancing en lichaamsgerichte massagetherapie ondersteunen mij hierbij. Ik ervaar steeds meer rust, ontspanning, levendigheid en vrijheid.

Ik volg mijn beweging en ben reuze nieuwsgierig hoe mijn levenspad zich stapje voor stapje verder zal ontvouwen …