Meer over mij

.

.

Opleiding, werk en persoonlijke levensloop: 

Mijn achtergrond is oefentherapie Cesar en Arbo- & Verzuimmanagement. Ik heb 12½ jaar een eigen bedrijf gehad, te weten MaasBerkhout Bedrijfsoefentherapie. Ik heb op vele werkplekken mensen training en advies gegeven over hun lichaamshouding, bewegingstechnieken en werkwijze.  En in samenwerking met werkgevers en arbodiensten vele werkplekken arbo-technisch, ergonomisch en organisatorisch mogen verbeteren.

In die periode verdiepte ik mij in shiatsu massage & oefeningen, energetisch lichaamswerk, rebirthingtherapie, familie-opstellingen en biodanza (dans van de liefde).

Een onvervulde kinderwens bracht in 2012 een wending in mijn leven. Ik moest stil staan, mijn aandacht naar binnen brengen, rouwen. Tuinieren bracht mij toen rust. Stembevrijding was toen een grote steun voor mij. Het bood mij een plek waarin alle emoties er ‘gewoon’ mochten zijn. Wat een zegen!

Het werd mij in die tijd steeds duidelijker wat het betekent om hooggevoelig te zijn. Samen met een psycholoog ontwikkelde ik een training (leergroep) voor Hoog Sensitieve Personen (HSP). Een leerzaam traject, een feest van herkenning!

In 2015 ben ik gestart met de opleiding tot Stembevrijder ® bij Jan Kortie in Amsterdam, genaamd Ode an die Freude. Een diepgaande transformerende school, waarin het zielsverlangen van de mens centraal staat en ‘ont-dekt’ wordt via de vrije stem. Tijdens en na deze opleiding mocht ik werken en leren bij Jan-Hendrik Veenkamp, Stembevrijder in Haarlem. In 2017 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Inge Berkhout Stembevrijding ~ Volg jouw beweging. Ik ben weer gepassioneerd aan het werk en vind het een voorrecht om dit heilzame stemwerk te mogen doen. De stem werkt zo diepgaand. De zeggingskracht van de vrije stem is zo enorm! 

In deze periode komen soul voice, piano improvisatie, ecstatic dance, 5 ritmes dansmeditatie, tantra en zijnsgeoriënteerde meditatie op mijn pad. Allemaal vormen waarbij ik kan ervaren wie ik van nature ben, kan voelen wat er in mij leeft en deze authentieke levensenergie vrij naar buiten kan laten stromen. Om meer en meer te worden wie ik in wezen al ben.

Nu – we schrijven begin 2021 – ben ik samen met collega (bedrijfs-) oefentherapeut Angelique den Ouden het bedrijf Beweegpunt TOTAAL aan het opstarten. Veel van de zangactiviteiten staan vanwege corona op een lager pitje. We werken veel vanuit huis. En opeens komt mijn vorige vak weer omhoog borrelen: bedrijfsoefentherapie – maar nu gericht op gezond thuiswerken.

En zo wordt er vanzelf weer een nieuwe wending gemaakt. Ik volg mijn beweging en ben reuze nieuwsgierig hoe mijn levenspad zich stapje voor stapje verder zal ontvouwen …