Cursus Stembevrijding: Zingend tot jezelf komen

 

 

Wil je meer tevoorschijn komen en jouw stem laten horen? Meer ruimte en vrijheid voelen in je leven? Je minder inhouden en aanpassen?
Zing wat er in je leeft, maak bevrijdende klanken, zing je vrij!

‘Zingend tot jezelf komen’ is een cursus stembevrijding waarbij het accent ligt op stemexpressie.
We oefenen in een besloten groep met het laten horen (en dus zien) van onszelf.
Stap voor stap. Of stapje voor stapje.
We bewegen door de thema’s van de Latifa: ik aanvaard, ik verlang, ik hoop, ik vertrouw, ik laat los, ik heb lief en ik wíl. 

 

We brengen onze aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. “

.

We brengen de aandacht naar binnen en laten van daaruit onze eigen, natuurlijke klanken komen. Niemand kan jouw lied beter zingen dan jijzelf.
Het werkt bevrijdend om van binnenuit je stem te laten horen. Jouw stemgeluid. Jouw zielsklanken. Tonen wie jij ten diepste bent.
Zo werkt je stem als een geweldig instrument om meer in contact met jezelf te komen en met de wonderlijke wereld om je heen.

 

Tijdens deze avonden kom je via lichaamsoefeningen, stembevrijding en stilte meer en meer tot jezelf:

  • Je komt in je lichaam door lichaamsbewustzijnsoefeningen en ontspanningsoefeningen.
  • We doen stembevrijdende oefeningen, maken vrije klankimprovisaties, zingen een mantra’s of ander bezield lied.
  • We zingen, vertellen en luisteren. Ontdek wat in je leeft en wat jouw eigen geluid is op dit moment.
  • En we zoeken de stilte… In de stilte hoor je het fluisteren van je innerlijke stem.

De cursus start met een open lesavond op 14 september. Daarna gaan we 7 avonden met een vaste besloten groep op pad, zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.

 

Dinsdagavond 1x per circa 2 weken in het witte kerkje Oudorp

Locatie:

Het witte kerkje De Terp Kerklaan 4, 1829 BS in Oudorp

Tijd:

19.30 – 21.30 uur  

Data najaar 2021: 

14 september 2021 – Open lesavond
21 september
5 + 19 oktober
9 + 23 november
7 + 21 december

.

Begeleiding

Tijdens deze cursus najaar 2021 zal ik (Inge) ondersteund worden door collega Stembevrijder Erna Res. Super blij mee met deze samenwerking! 

 

Praktisch

Deze cursus heeft inmiddels 8x plaatsgevonden. Je kunt deze cursussen los van elkaar of achter elkaar door volgen. Want iedere lesavond is anders. En jij, jouw thema’s en vrije klanken zijn ook iedere keer weer anders.

Zangervaring is niet nodig, jouw verlangen is genoeg. Je bent van ♥e welkom. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Dit zijn besloten groepen zodat je vanuit een veilige bedding kunt oefenen met het ‘tonen’ van jezelf.

 

Interesse?

Heb je interesse? Stuur me een mailtje, dan houd ik je op de hoogte via mijn nieuwsbrief.

 

Aanmelden

Vooraf aanmelden via mail info@ingeberkhout.nl of telefoon 06-23886676.
Bij aanmelding ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden.

 

Informatie mbt Covid19

Klik hier voor meer informatie over de Covid19 maatregelen voor zingen.

 


Uit ‘Het lied van Het‘ van Jan Kortie:

Wij zijn als snaren in een groot kosmisch snareninstrument. Snaren die gespannen zijn tussen hemel en aarde. Ik ben een andere snaar dan jij. Mijn taak is het om de best gestemde snaar te zijn die ik kan zijn. Om daarin mijn volle potentieel te leven. Ik sta daarin op mezelf, en jij ook. Dat moet ook, snaren die in elkaar verstrengeld raken kunnen niet meer vrij trillen. Symbiose is dodelijk voor muziek. Maar als ik op mezelf durf te staan kan ik deel worden van de grote kosmische symfonie. En, wie weet, jou ontmoeten. Dan zullen we elkaar aanvullen in een oprechte meerstemmigheid, samen in trilling zijn en elkaars trilling versterken, zonder dat één van ons zich erover hoeft te bekommeren of het wel samen klinkt. Hoe mooi kan het zijn om dat te horen: mensen met hun eigen trilling, met hun eigen klank, hun eigen energie. En hoe vervullend kan dan de samenklank worden: een zinderende ontmoeting, alle muren afgebroken.”


.

Dank voor wie je bent Inge. Integer, respectvol, rustig, bescheiden en vol liefde, zo kom je over op mij.

Petra B.

Met de zorgvuldige en liefdevolle begeleiding van Inge heb ik verschillende keren heerlijke klankreizen gemaakt die me keer op keer lieten thuiskomen in wie ik in wezen ben.

Beatrijs

Wat een mooie reis was deze cursus. Ik ben de reis alleen gestart, maar heb het niet zonder de anderen kunnen doen. Voor een aantal oefeningen mocht ik uit mijn comfortzone stappen en dat was het meer dan waard. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en heb daar klanken aan gegeven. In deze cursus heb ik ontdekt wat een bepaald gevoel – dat ik al jaren met me meedraag – eigenlijk inhield. Mezelf niet kleiner maken, maar meer laten horen en dus ook laten zien. Wat een cadeau om te ontvangen.

Inge dank je wel. Je zorgde voor een goede en open sfeer en liet aldoor weten dat alles goed was. Klein of groot, alles mocht er zijn.

Karen

Ik heb ontdekt dat er geen raar geluid bestaat. Alles is puur expressie en daar kan ik enorm van genieten.

Louwra

In een hele fijne en veilige sfeer/ groep een reis maken met jezelf. Ruimte voor verdieping en groei op een speelse zingende manier. Ik werd er blij van en kreeg er elke keer weer energie van. Top!

Nadine